ZVUČNA MASAŽA

Od davnina je dobro poznat utjecaj zvuka i zvučnih frekvencija na čovjekovo tijelo, raspoloženje i psihu, ali i druge žive organizme. Sve proizvodi zvuk i ima određenu vibraciju i frekvenciju. Sve je titraj. Zvuk ima osobito djelovanje na tijelo, na fiziologiju i um. Zvukoterapija nam dokazuje kako se putem zvuka može poboljšati fizičko i psihičko stanje te kako birana glazba i zvukovi mogu blagotvorno djelovati na čovjeka, ali i njegov životni i radni prostor. Tibetanska posuda je zvučna posuda i potiče iz tradicije lama na Tibetu.
 

U ovoj drevnoj metodi “liječenja“ tibetanskim posudama, a radi se o tradiciji staroj preko 5000 godina. Upravo toliko je i stara receptura izrade tibetanske zdjele. Sve do današnjeg dana zadržani su gotovo svi izvorni elementi kako proizvodnje, tako i njenog korištenja i primjene u samoj terapiji. Polaganjem i pomicanjem posuda na tijelo klijenta i oko njega, te sviranjem (kontroliranim laganim udaranjem malete) stvara se zvuk, i vibracije koje ulaze u svaku stanicu našeg organizma, kroz kožu, tkivo, tjelesne šupljine, kosti, organe pri tome mijenjaju uobičajenu frekvenciju našeg mozga i tijela. A poslijedica tog utjecaja izuzetno brzo dovodi do duboko opuštajućeg i meditativnog stanja.


Kao odgovor na promijenjeno stanje mozga usporava se disanje, opuštaju mišići, usporava se rad srca i umiruje um. Ovakva relaksacija dovodi do energetske ravnoteže i balansa, jer zvuk blagotvorno djeluje na tijelo, raspoloženje i psihu.

 

Zvučna masaža preporučuje se svim osobama  bez obzira na dob, spol ili vjersku pripadnost.

Zvučna masaža pomoću pjevajućih tibetanskih posuda zasniva se na drevnoj istočnjačkoj 5000 godina staroj mudrosti. U Kreativnom centru Luna zvučna masaža se kombinira s ručnom masažom. Prije masaže uljima, a i nakon nje, terapeut stavlja posude na tijelo i oko tijela, te ih pomiče u smjeru meridijana i svira na njima. Posuda emitira široki spektar tonova visoke frekvencije, na temelju kojih se šire vibracije zvuka, koje ne samo da čujemo, nego ih doživljavamo i fizički po tijelu.
Ova masaža djeluje na duboku relaksaciju i regenerira tijelo. Uravnotežava lijevu i desnu polutku mozga, a pomoću vibracija utječe na povećanje životne energije i stvaralačke snage. Spontano se iz našeg tijela uklanjaju štetne tvari i poboljšava cirkulacija krvi i limfe. Prije tretmana preporuča se da klijent definira namjeru s kojom kreće u tretman. To može biti jednostavna usredotočenost na sadašnji trenutak, ili osvještavanje neke namjere, ili molitva... Klijent tijekom tretmana dolazi do uvida i iscjeljuje sam sebe, dok je terapeut samo svjedok procesa.

 

Nakon tretmana preporuča se piti puno tekućine (vode ili čaja) kako bi se toksini otplavili iz tijela.