ZVUČNA KUPKA

Našu zvučnu gong kupku nazvali smo „Putovanje kroz vrijeme i prostor“ upravo zbog toga jer u tretmanu koristimo instrumente iz različitih vremena i prostora. Uglavnom, sve su to sveti instrumenti, štovani u raznim tradicijama, vjerama i kulturama… instrumenti kojima su se obilježavale razne svetkovine, rodjenja, pobjede, pa i odlaske s ovog svijeta.
U zvučnoj kupci sviramo gongove (planetarne gongove Zemlja, Luna i Jupiter, meditation pan, tibetanske zdjele, kristalne zdjele, indijansku flautu tibetanske zvončiće, šamanske i afričke bubnjeve, ocean drum, vjetrena zvona, kišne štapove i ostale šuškalice, lupkalice, kvrckalice i puhalice…)TKO MOŽE PRIMITI TRETMAN ZVUČNE GONG KUPKE?

Iako je povezan sa svim kulturama i religijama svijeta, zvuk ipak ne pripada nijednoj od njih pojedinačno, ali svaku cijeni i podržava. Stoga gong tretmanima mogu biti tretirane apsolutno SVE OSOBE, BEZ OBZIRA NA SPOL, DOB I VJERSKO OPREDJELJENJE. Isto tako gong tretmani se preporučuju i gluhonjemim osobama, jer iako te osobe zvuk ne čuju sluhom, one ga osjete tijelom, odnosno osjete njegovu harmonijsku vibraciju, stoga ulaze u „proces“ kao i mi koji zvuk čujemo.KAKO ISPRAVNO KONZUMIRATI ZVUČNU GONG KUPKU?
Ako se kupka izvodi na „suhom“ (bilo u dvorani, bilo na otvorenom prostoru), potrebno se udobno i ugodno smjestiti na prostirku (leći), opustiti se i prepustiti. Isto tako, moguće je i sjediti u lotus položaju i meditirati. U bilo kojem slučaju, dobro je zatvoriti oči i „pustiti“ zvuk u sebe. Ako se kupka izvodi u vodi, osoba se smjesti na plivalice kako bi slobodno mogla plutati na vodi, te uz pomoć vode i terapeuta još snažnije osjetiti vibraciju zvuka.