DODACI PREHRANI

JADRANKINA OTOPINA JOD IZ ALGI 50 ml 160 kn

Radi se o kombinaciji nekoliko vrsta smeđih i crvenih algi koje su najbogatije jodom, te su prirodnim procesom pretvorene u nanočestice gdje je izvučen sav sadržaj kako bi otopina bila učinkovita i djelotvorna, a naravno i iskoristiva, jer u takvom obliku odmah ulazi u stanicu.

Budući da o algama kruže ružne priče kako su pune metala i radijacija, što je činjenica, ova otopina je prošla sve moguće analize državnog laboratorija, gdje se pokazalo da je otopina vrhunske čistoće i nije pronađen ni najmanji trag teških metala niti drugih kemikalija, kao ni prisustvo bakterija, gljivica, kvasca, radijacija itd...jer se ove alge uzgajaju u kontroliranim uvjetima i umjetnim bazenima.

 

Nedostatak joda u tijelu je danas globalni problem. To je zbog neprimjerenog korištenja zemljišta i osiromašenja tla s mineralima, kao i zbog zagađenosti, jer je tijelo, koje sadrži mnogo toksina ne može apsorbirati i iskoristiti dovoljnu količinu joda.

 

Više o učincima joda

Jod je neophodan za zdravlje prostate, dojke, jajnika, a posebno žljezde štitnjače. Nedostatak dovodi do povećanog rizika od raka štitnjače kod žena u dojke ... 5 kapljica joda dnevno (razrijeđena u vodi ili soku), prema izjavama nekih liječnika eliminira prvu fazu razvoja raka i ubije abnormalne stanice koje cirkuliraju kroz tijelo.

Poboljšana apsorpcija joda povezana je s nižom učestalost raka dojke i raka prostate, i obratno. Jod se u malim količinama, dodaje određenim sortama kuhinjske soli, ali iz soli polako ispari.

 

Osim toga, jod se doda u sol, od koje su biološki koristi slabe, tako da tijelo ne apsorbira sve već samo dio. Japanci konzumiraju dnevno maksimalno joda i stoga su među najzdravijim nacijama.

Jod je također odličan antiseptik i uništava bakterije i viruse, koji ne mogu postati otporni. Neki liječnici su izvijestili da je Lugolova otopina učinkovita u liječenju mononukleoze. Jod se koristi za sterilizaciju svih materijala i površina u bolnicama.


 

Sastojci: ekstrakt algi, kalijev jodid, glicerin, destilirana voda

Zemlja porijekla: Republika Hrvatska

Volumen: 50 ml

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit

 

Na tržište stavlja JadroMel j.d.o.o., Ulica Ljudevita Gaja 12, Križevci

magnezij Jadromel_edited.jpg

MAGNEZIJEV KLORID HEXAHIDRAT, u spreju, uz dodatak blagotvornih eteričnih ulja za zaštitu kože, 100 ml 110 kn JADROMEL

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala, a njegov nedostatak u organizmu, jedan je od rizičnih faktora za razvoj mnogih oboljenja. Ovaj nam je mineral ključan za zdravlje kostiju i zubi, za pravilan rad srca, zaštitu krvnih žila i prevenciju povišenog tlaka. Također, njegov je unos vrlo važan u današnjem užurbanom životu, jer sprečava kronični umor, podiže energiju, suzbija jake migrene, nesanicu i brojne tegobe. Za sportaše, magnezij na neki način možemo nazvati i mineralom sportske uspješnosti. On je ključan za stvaranje energije kod sportskih napora i idealan za suzbijanje upala mišića i grčeva nakon intenzivne tjelesne aktivnosti. Magnezijev klorid iz linije proizvoda Jadrankine otopine, također odlikuje i visok stupanj apsorpcije, jer se proizvod nanosi na kožu, dakle transdermalno, u obliku spreja, a eterična ulja koja su sastavni dio proizvoda, sprečavaju upalu kože prilikom nanošenja. Posebno je pogodan za sve osobe koje su podložne želučanim tegobama pri oralnom unosu magnezijevog klorida. Ovaj je proizvod sredstvo opće namjene.

ZA AKTIVNE SPORTAŠE:

Magnezij je izrazito važan pri procesu oporavka od treninga te smanjenja učestalih bolova i grčeva.

• oslabljenu apsorpciju vitamina i minerala

• nepravilnu – nepotpunu probavu

• povećanu podložnost na neželjene bakterije, viruse i gljivice koji prolaze kroz crijeva

Navedene prednosti proizlaze iz povećanog sadržaja klorida koji se nalazi u BeNatur magnezijevom kloridu – dovoljno da poveća proizvodnju želučane kiseline i time poveća apsorpciju samog magnezija te poboljša ukupnu učinkovitost probave. Na taj način se stvara povoljno okruženje za asimilaciju kritičnih mikronutrijenata važnih za zdravlje. BeNatur magnezijev klorid blagotvorno utječe na zdravlje i okuplja mnogo zadovoljnih korisnika.

Magnezij doprinosi:

održavanju zubi i kostju,

smanjenju iscrpljenosti i umora,

normalnoj funkciji mišića,

normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Način primjene: pošpricati ravnomjerno listove, trbuh, prepune, zglobove

Sastojci: magnezijev klorid hexahidrat u demineraliziranoj vodi, uz dodatak eteričnih ulja lavande i čajevca

Zemlja porijekla: Republika Hrvatska

Volumen: 100 ml

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit.

Na tržište stavlja JadroMel j.d.o.o., Ulica Ljudevita Gaja 12, Križevci